Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Heini_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 21.02.2023 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 6 kpl Ravun pyrstöjä
  • 3 dl Rypsiöljyä
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 rkl Valkoviinietikkaa
  • 2 kpl Fenkolia
  • 1 kpl Omena
  • 50 g Punasipulia
  • 1 rkl Tilliä

Valmistusohje

Kuori ravut ja ota tarvitsemasi määrä lihaa, säästä kuoret ja loput lihat liemeä varten.

Laita korkeaan astiaan yksi kananmuna ja etikka. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana astiaan samalla sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes majoneesi emulgoituu. Raasta majoneesiin piparjuurta ja mausta suolalla. Lisää valkoviinietikkaa tarvittaessa.

Suikaloi jäljellä olevasta fenkolista suikaleita. Suikaloi myös omena. Mausta raastesalaatti valkoviinietikalla, suolalla ja hyppysellisellä sokeria. Jätä maustumaan.

Paahda leipää hetki uunissa. Lisää päälle piparjuurimajoneesi, omenafenkoli salaattia, hieman pilkottua punasipulia ja ravun lihaa.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef