Mainos

Mansikkaleivokset lehtitaikinasta

Lehtitaikinalevyistä on helppo tehdä näyttäviä leivoksia. Lehtitaikinasta paistetut lehtevät palat on helppo halkaista kahtia. Tuoreet mansikat kruunaavat makeat leivokset!

20–30 kpl

  • 1 pkt lehtitaikinaa (500 g)
  • kananmunaa voiteluun
  • raesokeria

Väliin

  • 1-2 dl mansikkahilloa
  • 5-8 dl mansikoita
  • 1 tlk kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3–4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Kananmunalle allergiset voivat jättää voitelun pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.

Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisessa uunin keskitasolla 5–10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!