Italianpata – helppo klassikkopasta maistuu koko perheelle
Julkaistu
Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 2 dl rakettispagettia tai muuta pastaa
- 200 g pakasteherneitä
- 100 g sulatejuustoa
- tuoretta basilikaa
Lisäksi
- juustoraastetta
Valmistusohje
Italianpata valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki.
- Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kiehauta. Lisää rakettispagetti tai muu pasta.
- Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Lisää pakasteherneet ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa.
- Tarjoa seuraksi juustoraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä