Italianpata – helppo klassikkopasta maistuu koko perheelle

italianpata-2-211205_Z722284-large
MTV

Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 2 dl rakettispagettia tai muuta pastaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 100 g sulatejuustoa
  • tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • juustoraastetta

Valmistusohje

Italianpata valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki.
  2. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kiehauta. Lisää rakettispagetti tai muu pasta.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  5. Lisää pakasteherneet ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa.
  6. Tarjoa seuraksi juustoraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.