Illallinen äidille: Liekitetty jokirapukeitto ja tomaatti-scampi-salaatti – Sara Chafak
Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Liekitetty jokirapukeitto
- 8 kpl jokirapuja (valmiiksi keitettyjä)
- ½ sipuli
- 1½ fenkoli
- 1 valkosipuli
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 tuore chili
- 1/2 sitruunaruoho
- 1 iso tomaatti
- ½ kokonainen valkosipuli
- ½ tl fenkolin siemeniä
- konjakkia liekittämiseen
- 1L kalaliemi
- tuoretta rakuunaa
- noin 2tl suola
- 2 ½ dl kuohukerma (saman verran lientä ja kermaa)
- 25g voi
Rapusalaatti
- valmiiksi keitettyjä scampeja suolaliemessä
- 1 salottisipuli
- kourallinen eri värisiä pikkutomaatteja
- nippu tuore rakuuna
- nippu tuore minttu
- ½ fenkoli
- sitruunan mehu
- 2rkl ranskankermaa
Valmistusohje
LIEKITETTY JOKIRAPUKEITTO: Poista rapujen pyrstöt ja poista suolet. Pyrstöjen lihan voit tarjoilla rapukeiton päällä. Revi ravun kuoret ja sakset osiin. Pilko sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho, fenkoli ja chili ronskeiksi paloiksi. Kuullota pilkotut vihannekset ja fenkolin siemenet rypsiöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen liekitä konjakilla. Lisää joukkoon kalaliemi, yksi kuutioitu tuore tomaatti ja nippu tuoretta rakuunaa. Anna hautua noin 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä keitto kasaan kovalla lämmöllä. Lisää kerma ja lämmitä. Kuohkeuta kokoon keitetty keitto sauvasekoittimella ja lisää samalla joukkoon voi. Mausta suolalla.
Jaa keitto annoskulhoihin. Voit halutessasi lisätä ravunlihan keiton sekaan.
RAPUSALAATTI: Pilko kourallinen erivärisiä pikkutomaatteja viipaleiksi. Hienonna salottisipuli pieneksi. Puolita ravut pituus suunnassa puoliksi. Hienonna tuoreet yrtit ja kuutio fenkoli sormenpään kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopussa suola, sitruunan mehu ja ranskankerma. Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"