LIEKITETTY JOKIRAPUKEITTO: Poista rapujen pyrstöt ja poista suolet. Pyrstöjen lihan voit tarjoilla rapukeiton päällä. Revi ravun kuoret ja sakset osiin. Pilko sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho, fenkoli ja chili ronskeiksi paloiksi. Kuullota pilkotut vihannekset ja fenkolin siemenet rypsiöljyssä isossa kattilassa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen liekitä konjakilla. Lisää joukkoon kalaliemi, yksi kuutioitu tuore tomaatti ja nippu tuoretta rakuunaa. Anna hautua noin 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä keitto kasaan kovalla lämmöllä. Lisää kerma ja lämmitä. Kuohkeuta kokoon keitetty keitto sauvasekoittimella ja lisää samalla joukkoon voi. Mausta suolalla.
Jaa keitto annoskulhoihin. Voit halutessasi lisätä ravunlihan keiton sekaan.
RAPUSALAATTI: Pilko kourallinen erivärisiä pikkutomaatteja viipaleiksi. Hienonna salottisipuli pieneksi. Puolita ravut pituus suunnassa puoliksi. Hienonna tuoreet yrtit ja kuutio fenkoli sormenpään kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopussa suola, sitruunan mehu ja ranskankerma. Tarkista maku.