LIEMIPOHJA: Viipaloi keltainen sipuli, varsiselleri ja yksi salottisipuli isoiksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipuli, tomaatti ja selleri. Älä ruskista. Kuori ravut ja lisää rapujen kuoret liemipohjan joukkoon. Lisää valmis simpukkaliemi ja anna hautua keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Maista ja lisää suola tarvittaessa.
Lisää lopussa simpukat liemeen niin että kuoret avautuvat. Kun simpukat on avautunut, siivilöi liemi ja poista jäähtyneistä simpukoista liha ja laita sivuun.
Siisti simpukat ja leikkaa ravut pituus suunnassa puoliksi. Keitä pasta aldenteksi suola vedessä, jossa liraus oliiviöljyä. Siivilöi pasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä pastat kylmään veteen odottamaan ja valmista kastike loppuun. Keitä liemi kasaan korkeassa lämmössä.
Siivuta 1 salottisipuli, hienonna valkosipulin kynsi ja lohko tomaatit. Kuumenna iso pannu ja lisää oliiviöljy kuumaan pannuun. Freesaa tomaatit ja sipulit. Älä ruskista. Lisää joukkoon liemi ja raa’at äyriäiset ja hienonnettu persija ja timjami. Kysennä miedolla lämmöllä poreillen. Lisää kypsät äyriäiset ja keitetty pasta joukkoon ja kuumenna. Lopussa mausta mustapippurilla, suolalla ja hienonnetulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kasaa annos lautasille ja koristele tuoreilla yrteillä.
SIENIPASTA: Siisti sienet. Viipaloi isommat sienet ja sipuli siivuiksi. Kuumenna iso pannu (älä lisää vielä öljyä) ja lisää sienet pannuun paahda sienistä neste pois. Lisää oliiviöljy joukkoon ja jatka paistamista. Mausta suolalla ja lisää pilkotut sipulit joukkoon. Jatka paistamista miedolla lämmöllä. Poista lehtipersiljasta varret ja hienonna yritit kevyesti. Lisää pannulle sienten joukkoon. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Keitä pasta ja lisää sienten kanssa pannulle. Sekoita. Lopussa lisää situunan mehu, raasta parmesaani ja tryffeli pastan päälle ja sekoita taas kevyesti. Tarkista maku.