Illallinen äidille: Tuunattu tiramisu – Joanna Kuvaja
Joanna Kuvaja valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Tiramisu
- 2 1/2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
- 1/2 dl amaretto likööriä
- 1 dl sokeria
- 2dl kuohukermaa
- 200 g mascarpone
- 200 g savoiardikeksejä
- Pinnalle
- 1/4 d lkaakaojauhetta
Valmistusohje
TIRAMISU: Asettele keksit lautaselle ja kaada kuuma vahva kahvi keksien päälle. Anna imeytyä ja jäähtyä.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone kevyesti käännellen joukkoon. Jos vaahdosta tulee liian jäykkää lisää loraus kermaa joukkoon ja sekoita kevyesti käännellen. Mausta vaahto sokerilla ja amareotto liköörillä.
Kasaa annos lautaselle keoksi niin, että pohjalle tulee kostutetut keksit ja lusikoi päälle vaahtoa. Voit tehdä halutessasi kaksikin kerrosta. Lopuksi siivilöi kaakoajauhe keon päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku