Illallinen äidille: Saran Marokon kaalipata
Sara Chafak valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Karitsaohrapata marokkolaisittain
- ½ kaali
- ½ sipli
- noin 350g karitsan jauhelihaa (1 paketti)
- 3 tuoretta valkosipulin kynttä
- ½ tl fenkolin siemeniä
- 1 ½ tl kuminaa
- 1tl paprikaa
- ½ tl inkivääriä
- 1tl juustokuminaa
- 1 ½ rkl kanelia
- ½ tl kurkumaa
- ½ sitruunan mehua
- pieni nippu tuoretta rakuunaa ja minttua
- 1tl rouhittua mustapippuria
- 3rkl sormisuolaa
- 2dl rikottu ohrasuurimoa
- 1l valmista kasvislientä
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
KARITAOHRAPATA MAROKKOLAISITTAIN: Pilko kaali isoiksi suikaleiksi. Kuullota rypsiöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.
Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää mausteet jauhelihan joukkoon ja jatka hetki paistamista. Yhdistä jauheliha ja ohrasuurimot. Tarkista maku. Lisää joukkoon kasvisliemi ja annan hautua hetki.
Yhdistä karitsan jauheliha kaalin joukkoon ja tarkista taas maku. Kaada seos isoon uunivuokaan ja paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia niin, että paistoksen pinta on kauniin rapea ja ruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras