Kokonainen lampaan kyljysrivi peruna-purjotimbaalin kera

Lampaan kyljysrivin voi heti leikata kyljyksiksi tai paistaa kokonaisena ja leikata juuri ennen tarjoilua. Tässä kyljykset saavat seurakseen yksinkertaisen timbaalin ja herkullisen timjamipaistoliemen.

Neljälle

  • 800 g lampaan kyljysrivi
  • 80 g sokeriherneitä
  • 1 punainen paprika

Marinadi

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl salviaa
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Timbaali

  • 8-10 perunaa
  • 2 purjoa

Paistoliemi

  • 2 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • 8 dl lientä
  • 1 rkl timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy, timjami, salvia, rosmariini, pippuri ja puristettu valkosipulinkynsi marinadiksi ja marinoi lihaa n. 1 tunti. Paista lihaa tämän jälkeen uunissa 20 minuuttia. Pidä liha lämpimänä alumiinifoliossa, jaa kyljysrivi kyljyksiksi juuri ennen tarjoilua.

2. Timbaali: Kuori, suikaloi ja huuhdo peruna, valuta pois ylimääräinen vesi. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Ruskista peruna kuumalla pannulla, lisää purjo ja paista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, täytä neljä voideltua annosvuokaa sekoituksella. Pidä vuoat lämpiminä ja kumoa timbaalit juuri ennen tarjoilua.

3. Paistoliemi: Hienonna salottisipulit ja paista voissa. Lisää liemi ja keitä kokoon kunnes puolet liemestä on jäljellä. Siivilöi liemi ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

4. Keitä sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja suikaloi paprika. Tarjoile vihannekset lihan ja timbaalin kera, liemi tarjoillaan erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!