Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pippuripihvi, punaviinikastike ja neulapapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 naudan sisäfilepihviä
  • 2 rkl voita
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 4 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl leipäraastetta (esimerkiksi vaaleasta kuivuneesta leivästä)
  • 0,5 dl rosé- ja viherpippureita murskattuna
  • puolikas nippu persiljaa hienonnettuna

Punaviinikastike

  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 timjamin oksa
  • 100 g savukylkeä kuutioituna
  • 1 dl pieniä paistinsipuleita kuorittuna ja halkaistuna

Neulapavut

  • 1 rasia neulapapuja kannat pois leikattuna
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl ryytisinappia (ryytisinapissa on sinapinsiemenet mukana)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 180 asteiseksi. Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista. Mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää voi, valkosipuli ja timjami sekä pihvit.

Paista pihvejä minuutti molemmilta puolilta ja valele pihvejä paistorasvalla vähän väliä. Sekoita kulhossa leipäraaste, hienonnettu persilja ja murskatut pippurit. Lisää ripaus suolaa.

Voitele jokaisen pihvin pinta sinapilla ja dippaa sinappipuoli leipäraasteeseen. Laita uuninpellille ja uuniin muutamaksi minuutiksi.

Nosta pois uunista ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa tai folion alla muutama minuutti.

Laita lihaliemi ja punaviini kiehumaan etikan, sokerin ja timjamin kanssa. Keitä kunnes jäljellä on vajaa pari desiä. Laita joukkoon savukylki ja sipulit ja keitä vielä hetki. Maista. Mausta tarvittaessa suolalla, sokerilla ja etikalla.

suolaa ja pippuria

Ryöppää eli kiehauta neulapapuja pari minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä, jotta kypsyminen loppuu. Valuta kuiviksi. Laita neulapavut timjamin, valkosipulin ja kerman kanssa paistinpannulle ja keitä kermaa kokoon.

Laita joukkoon lusikallinen ryytisinappia ja sekoita huolellisesti. Sinappi myös hieman suurustaa seosta.

Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi