Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Piparibrownie ja appelsiini-tyrnijäätelö, Veronican resepti

MasterChef24 joulu veronica
Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Pohja

  • 100 g pipareita
  • 40 g voita

Taikina

  • 100 g pipareita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Karviassiirappi

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punaisia karviaisia
  • puolikkaan appelsiinin mehu

Tyrni-appelsiinijäätelö

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl tyrnimehua
  • 2 keltuaista
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Pohja: Sulata voi ja murskaa piparit mahdollisimman pieneksi. Sekoita keskenään. Painele massa vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 10 minuuttia.

Brownie-taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa piparit ja sekoita leivinjauhe murskan kanssa. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos piparimurskan kanssa. Sekoita myös sokerimunaseos kaikki samassa kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja kaada taikina pohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa 20minuuttia.

Jäätelö: Vaahdota kuohukerma ja sekoita sekaan 2 kananmunan keltuaista. Lisää massaan sokeri, appelsiinin mehu, tyrnimehu sekä kaneli. Kaada massa jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä.

Karviaissiirappi: Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää karviaiset ja anna keittyä 10 minuuttia ja laita siirappi viilenemään, kylmään kunnes se on hieman jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit