Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanacurry Bombay

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tulinen intialaisen keittiön inspiroima ruoka, johon voit valita aineksia makusi ja saatavuuden mukaan. Tämän ruoan hauskuus on siinä, että jokainen syöjä maustaa oman annoksensa haluamallaan tavalla.

Neljälle

  • 8 broilerin rinta- ja reisipalaa
  • ½ sipuli
  • 1 peruna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl currya
  • 1 tl kajennepippuria
  • 1 kanelitanko
  • 5 dl vihanneslientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita + paistamiseen
  • 4 annosta riisiä

Tarjolle esimerkiksi

  • kookoshiutaleita
  • rusinoita
  • banaania
  • kurkkuviipaleita
  • suikaloitua punaista chiliä
  • mango chutney
  • kermaviiliä
  • pähkinöitä

Valmistusohje

1. Aloita valmistelemalla valitsemasi lisäkkeet ja laita ne erillisiin kulhoihin. Siirrä syrjään tarjoiluun asti. Keitä riisi.

2. Kuori sipuli ja peruna ja silppua ne karkeasti. Kuullota padassa sipuli pehmeäksi voissa yhdessä curryn, kajennen ja kanelitangon kanssa. Varo polttamasta. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää broilerinpalat ja kaada joukkoon vihanneslientä ja kookosmaitoa, niin että lihat peittyvät. Suolaa kevyesti ja lisää perunasilppu, joka saa kiehua rikki ja samalla suurustaa kastiketta. Keitä 35 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa.

3. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja lisää jokunen tippa sitruunamehua. Curryn pitäisi maistua ruoassa voimakkaasti. Tipauta ruokaan ruokalusikallinen voita ja tarjoile riisin ja lisäkkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista