Jambalaya

Tämä kreolilainen, paellaa muistuttava ruoka on kuulemma kotoisin New Orleansista. Sanan arvellaan viittaavan ranskalaiseen sanaan jambon, eli kinkku. Riisin lisäksi jambalayaan voi käyttää lähes mitä tahansa aineksia, esimerkiksi kanaa, äyriäisiä, mausteisia makkaroita ja erilaisia vihanneksia – siis mitä kotoa sattuu löytymään.

Neljälle

  • 2 isoa keltasipulia, viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 dl riisiä
  • 200 g savukinkkua, suikaleina
  • 1-2 kabanossia, paloina
  • 4 dl lientä, kuutioista
  • 1 prk maissi-paprikasekoitusta
  • 200 g kuorittuja pakastekatkarapuja
  • 1 pieni prk vihreitä herneitä
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipuli. Suikaloi kinkku, viipaloi makkara.

2. Paista kaikki isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja paista hetki. Lisää liemi, mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kannen alla kunnes riisi on valmista, n. 20 minuuttia.

3. Kääntele herneet pataan ja anna niiden kiehua mukana pari minuuttia. Mausta paprikajauheella ja lisää katkaravut juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!