Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pot au feu lampaasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen ranskalainen pataruoka, pot-au-feu eli pata tulella sisältää aina lihaa, lihalientä ja juureksia. Tällä kertaa lammasta, mutta nauta sopii yhtä hyvin. Täydellistä talviruokaa.

Neljälle

  • 1 kg lammasta, lapaa
  • tai rintaa paloina
  • 1 l lihalientä
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 sipulia lohkoina
  • 8-10 perunaa lohkoina
  • 3 porkkanaa paloina
  • ½ lanttu kuutioina
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.

2. Lisää sipuli ja juurekset. Keitä kunnes liha on mureaa. Sirota persiljasilppua pinnalle.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata