Pot au feu lampaasta
Julkaistu
Perinteinen ranskalainen pataruoka, pot-au-feu eli pata tulella sisältää aina lihaa, lihalientä ja juureksia. Tällä kertaa lammasta, mutta nauta sopii yhtä hyvin. Täydellistä talviruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg lammasta, lapaa
- tai rintaa paloina
- 1 l lihalientä
- 6 kokonaista mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 2 sipulia lohkoina
- 8-10 perunaa lohkoina
- 3 porkkanaa paloina
- ½ lanttu kuutioina
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kiehauta liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.
2. Lisää sipuli ja juurekset. Keitä kunnes liha on mureaa. Sirota persiljasilppua pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku