Pot au feu lampaasta

Perinteinen ranskalainen pataruoka, pot-au-feu eli pata tulella sisältää aina lihaa, lihalientä ja juureksia. Tällä kertaa lammasta, mutta nauta sopii yhtä hyvin. Täydellistä talviruokaa.

Neljälle

  • 1 kg lammasta, lapaa
  • tai rintaa paloina
  • 1 l lihalientä
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 sipulia lohkoina
  • 8-10 perunaa lohkoina
  • 3 porkkanaa paloina
  • ½ lanttu kuutioina
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia.

2. Lisää sipuli ja juurekset. Keitä kunnes liha on mureaa. Sirota persiljasilppua pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat