Kikherne- ja lammaspata

Marokkolaisesta lammaspadasta lienee yhtä monta reseptiä kuin Marokossa on perheenäitejä. Tässä yksi niistä.

Neljälle

  • 8 viipaletta lampaanlapaa
  • 2 sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 3/4 dl paseerattua tomaattia
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 1 purkki keitettyjä kikherneitä
  • 3 punaista chiliä
  • 1 vihreä chili
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 225 g vihreitä papuja
  • sulaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 tl sitruunapippuria

Tarjoiluun

  • säilöttyjä paprikoita liemessä
  • couscous

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori palsternakka ja kuutioi se. Halkaise punaiset chilit, samoin vihreä ja raaputa niistä siemenet, silppua palot sitten pieneksi. Valuta kikherneet. Kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä padassa. Lisää porkkana- ja palsternakkapalat mukaan hetkeksi.

2. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja kanaliemi. Alenna lämpöä ja hauduta 10 minuuttia. Lisää pataan lampaanliha ja kikherneet, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta pataa kannella peitettynä 30 minuuttia.

3. Lisää pataan chilisilput ja purista joukkoon 3 valkosipulinkynttä. Sulje kansi ja hauduta vielä 20 minuuttia. Lisää vihreät pavut ja lisää loput valkosipulinkynnet. Hauduta vielä 5 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla, kajennella ja sitruunapippurilla. Tarjoile pata paprikan ja keitetyn couscousin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat