Ohuet kylkirivit
Osta ohueksi leikattuja kylkiluurivejä. Ulkogrillaajille on hyvä kikka kypsentää kyljet uunissa ja sitten vain lämmittää ne grillissä oikean vaikutelman saamiseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4-6 hengelle
- 2 kg sian kylkiluurivejä
Grillikastike
- ½ silputtu sipuli
- 1 rkl voita
- ½ dl vettä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl worchestershirekastiketta
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 dl chilikastiketta
- ½ dl punaviiniä
- suolaa ja paprikajauhetta
Lisäksi
- keitettyä riisiä rusinoiden kera
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa, sekoita sitten joukkoon muut kastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia.
2 Laita kylkirivit uunipannun ja peitä foliolla. Laita ne unin keskitasolle noin 20 minuutiksi. Poista folio, alenna lämpö 175 asteeseen ja penslaa kastikkeella luurivit. Paista 1,5 - 2 tuntia ja penslaa kastikkeella silloin tällöin. Käännä kylkirivit puolivälissä paistoa.
3. Leikkaa kylkirivit annospaloihin. Rusinoiden kera keitetty riisi maistuu lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku