Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ohuet kylkirivit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Osta ohueksi leikattuja kylkiluurivejä. Ulkogrillaajille on hyvä kikka kypsentää kyljet uunissa ja sitten vain lämmittää ne grillissä oikean vaikutelman saamiseksi.

4-6 hengelle

  • 2 kg sian kylkiluurivejä

Grillikastike

  • ½ silputtu sipuli
  • 1 rkl voita
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl worchestershirekastiketta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 dl chilikastiketta
  • ½ dl punaviiniä
  • suolaa ja paprikajauhetta

Lisäksi

  • keitettyä riisiä rusinoiden kera

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa, sekoita sitten joukkoon muut kastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 20 minuuttia.

2 Laita kylkirivit uunipannun ja peitä foliolla. Laita ne unin keskitasolle noin 20 minuutiksi. Poista folio, alenna lämpö 175 asteeseen ja penslaa kastikkeella luurivit. Paista 1,5 - 2 tuntia ja penslaa kastikkeella silloin tällöin. Käännä kylkirivit puolivälissä paistoa.

3. Leikkaa kylkirivit annospaloihin. Rusinoiden kera keitetty riisi maistuu lisäkkeenä.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki