Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruskistettu kaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä tavoin valmistettu kaalisoppa on todellinen herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan. Upeat maut syntyvät siitä, että kaali ja sipuli ruskistetaan voissa ennen kuin ne haudutetaan hitaasti kypsiksi. Tarjoa mielellään jyväistä leipää keiton lisänä.

Neljälle

  • ½ keräkaalia
  • 1 sipuli
  • 40 g voita
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 1/4 l vihanneslientä

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi ja kuori ja silppua sipuli. Ruskista kaali- ja sipulisilppu useissa erissä voissa paistinpannulla.

2. Siirrä kaikki tilavaan kattilaan. Kaada päälle vihannesliemi ja lisää sokeri, kumina ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua hiljalleen vähintään 40 minuuttia.

3. Tarjoile keitto hyvin kuumana lämmitetyiltä lautasilta. Koristele tuoreella timjamilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto