Ruskistettu kaalikeitto
Tällä tavoin valmistettu kaalisoppa on todellinen herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan. Upeat maut syntyvät siitä, että kaali ja sipuli ruskistetaan voissa ennen kuin ne haudutetaan hitaasti kypsiksi. Tarjoa mielellään jyväistä leipää keiton lisänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ keräkaalia
- 1 sipuli
- 40 g voita
- ½ tl sokeria
- 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
- 1 laakerinlehti
- 1 1/4 l vihanneslientä
Koristeeksi
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi ja kuori ja silppua sipuli. Ruskista kaali- ja sipulisilppu useissa erissä voissa paistinpannulla.
2. Siirrä kaikki tilavaan kattilaan. Kaada päälle vihannesliemi ja lisää sokeri, kumina ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua hiljalleen vähintään 40 minuuttia.
3. Tarjoile keitto hyvin kuumana lämmitetyiltä lautasilta. Koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku