Ruskistettu kaalikeitto

Tällä tavoin valmistettu kaalisoppa on todellinen herkku kaikessa yksinkertaisuudessaan. Upeat maut syntyvät siitä, että kaali ja sipuli ruskistetaan voissa ennen kuin ne haudutetaan hitaasti kypsiksi. Tarjoa mielellään jyväistä leipää keiton lisänä.

Neljälle

  • ½ keräkaalia
  • 1 sipuli
  • 40 g voita
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 1/4 l vihanneslientä

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali pieniksi paloiksi ja kuori ja silppua sipuli. Ruskista kaali- ja sipulisilppu useissa erissä voissa paistinpannulla.

2. Siirrä kaikki tilavaan kattilaan. Kaada päälle vihannesliemi ja lisää sokeri, kumina ja laakerinlehti. Anna keiton kiehua hiljalleen vähintään 40 minuuttia.

3. Tarjoile keitto hyvin kuumana lämmitetyiltä lautasilta. Koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.