Täytetyt sianlihakääryleet
Täytä kääryleet jauhelihalla ja luumuilla ja keittele kypsiksi maukkaassa luumukastikkeessa. Kiinnitä rullat hammastikuilla niin täyte pysyy paikallaan. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g vähärasvaista sianlapaa viipaleina
- 200 g sianjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- 250 g kivettömiä luumuja
- 1 ½ rkl voita
- 2 dl lihalientä
- 4 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
Kiinnitykseen
- hammastikkuja
Valmistusohje
1. Ota kolmannes luumuista sivuun ja hienonna ne. Sekoita hienonnetut luumut, jauheliha, kananmunat, maito, ½ tl suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria. Laita sianlihaviipaleet leikkuulaudalle ja jaa jauhelihaseos niiden päälle. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä jokainen kääryle parilla hammastikulla.
2. Ruskista voita padassa. Laita kääryleet pataan ja ruskista joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.
3. Lisää loput luumut sekä kuohukerma pataan. Keitä kunnes kastike on sakeutunut. Poista hammastikut kääryleistä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka