Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaneli-kardemummabiscotit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä italialaiset korput on helppo valmistaa, ja ne maistuvat ihanasti kanelille ja kardemummalle. Tarjoile kahvin tai glögin kanssa, tai mikset leipoisi näitä syötäväksi joululahjaksi?

n. 50 biscottiin

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 7 ½ dl jauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 100 g rouhittuja manteleita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimen taikinakoukuilla kermaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Yhdistä jauhot muiden kuivien ainesten kera toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan munaseokseen ja työstä taikina huolellisesti sähkövatkaimella. Lisää lopuksi mantelirouhe.

2. Pyöritä taikinasta iso pallo ja jaa taikina kahteen osaan, jotka pyörittelet kahdeksi pitkoksi, n. 25 cm pituisiksi (tämä käy helpoiten jauhotetulla alustalla). Laita pitkot leivinpaperilla päällystetylle pellille ja painele ne litteiksi suorakulmioiksi, n. 10 cm levyisiksi ja 1 ½ cm korkuisiksi levyiksi. Paista uunissa 12-15 minuuttia.

3. Ota uunista ja anna jäähtyä hiukan, leikkaa pitkot sitten n. sentinpaksuisiksi siivuiksi. Laita biscotit uuniritilälle ja paista vielä n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät