MasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kasvisannos
Ainekset
- 2 cm pala inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 vihreää chiliä
- 2 salottisipulia
- 1 tl kuminansiemeniä
- 2 tl garam masalaa
- 1 tl juustokuminaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ korianteri puntin varret
- 4+1 tomaattia
- Sitruunaa
- Hienoa merisuolaa
- 1 prk kookoskermaa
- 3 perunaa
- 8 rkl voita
- Kanalientä
- 1 pieni kukkakaali
Naan-leipä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- Hienoa merisuolaa
- 2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Jauha inkivääri, 2 valkosipulin kynttä, vihreät chilit ja salottisipulit pieneksi. Paista oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää 1 tl kuminan siemeniä, 2 tl garam masalaa ja 1 tl juustokuminaa. Paahda. Lisää 4 tomaattia lohkoina ja korianterin varret. Kypsennä miedolla lämmöllä noin ½ tuntia. Aja blenderillä sileäksi ja paseeraa. Lisää 1 prk kookoskermaa ja mausta sitruunalla ja suolalla.
Kuori ja paloittele perunat. Laita runsaan voin kanssa paistinpannulle ja paista. Lisää kanalientä niin, että perunat juuri peittyvät. Laita päälle leivinpaperi ja kypsennä keskilämmöllä. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla ja öljyä. Laita pellille ja uuniin 225 astetta noin 20 minuuttia.
Kokoa annos: lautasen pohjalle kypsennytty kukkakaalit ja perunat, raakaa tomaattia silputtuna, kaada curry päälle. Tarjoa Naan-leivän kanssa.
NAAN-LEIPÄ: Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä 10 minuuttia. Taputtele ohuiksi leiviksi voilla voidellulle pellille ja paista 250 astetta noin 10 minuuttia. Sivele valmiit leivät sulalla voilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku