Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Aloo gobi, Maritan resepti

MasterChef23_EPS10_annosMARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_2520
Julkaistu 09.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa kasvisannos

Ainekset

  • 2 cm pala inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chiliä
  • 2 salottisipulia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ korianteri puntin varret
  • 4+1 tomaattia
  • Sitruunaa
  • Hienoa merisuolaa
  • 1 prk kookoskermaa
  • 3 perunaa
  • 8 rkl voita
  • Kanalientä
  • 1 pieni kukkakaali

Naan-leipä

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • Hienoa merisuolaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Jauha inkivääri, 2 valkosipulin kynttä, vihreät chilit ja salottisipulit pieneksi. Paista oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää 1 tl kuminan siemeniä, 2 tl garam masalaa ja 1 tl juustokuminaa. Paahda. Lisää 4 tomaattia lohkoina ja korianterin varret. Kypsennä miedolla lämmöllä noin ½ tuntia. Aja blenderillä sileäksi ja paseeraa. Lisää 1 prk kookoskermaa ja mausta sitruunalla ja suolalla.

Kuori ja paloittele perunat. Laita runsaan voin kanssa paistinpannulle ja paista. Lisää kanalientä niin, että perunat juuri peittyvät. Laita päälle leivinpaperi ja kypsennä keskilämmöllä. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla ja öljyä. Laita pellille ja uuniin 225 astetta noin 20 minuuttia.

Kokoa annos: lautasen pohjalle kypsennytty kukkakaalit ja perunat, raakaa tomaattia silputtuna, kaada curry päälle. Tarjoa Naan-leivän kanssa.

NAAN-LEIPÄ: Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä 10 minuuttia. Taputtele ohuiksi leiviksi voilla voidellulle pellille ja paista 250 astetta noin 10 minuuttia. Sivele valmiit leivät sulalla voilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit