Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näitä lihapullia voi syödä yhtä hyvin lämpiminä kuin kylminäkin. Annos riittää 25-30 pieneen lihapyörykkään. Tämä ohje on suunniteltu lämpimäksi ruoaksi munakoisomuhennoksen ja keitetyn riisin kanssa.

Viidelle

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • ½ sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3/4 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 maustemitta muskottiraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Munakoiso-tomattimuhennos

  • 1 munakoiso
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ne pienemmiksi paloiksi. Laita lävikköön vuorotellen munakoisopaloja ja suolaa, anna valua noin tunti. Kuori sipuli ja silppua puolikas. Paloittele tomaatit ja säästä liemi. Kuullota sipulisilppua ja munakoisopaloja öljyssä, kaada päälle tomaatit sekä liemi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehuskella ilman kantta 5 minuuttia.

2. Raasta toinen sipulipuolikas sekä keitetyt perunat. Silppua persilja ja kuori loput valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihaan peruna, sipuli, puolet persiljasta, vatkattu muna ja maito. Mausta suolalla, valkopippurilla myllystä ja muskottiraasteella. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti.

3. Kastele kädet kylmällä vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä. Paista lihapullia pienissä erissä 3-4 minuuttia voissa paistinpannulla. Pidä lihapyörykät lämpiminä, kunnes kaikki on paistettu. Kuumenna munakoisomuhennos ja tarjoile lihapullien sekä keitetyn riisin kanssa. Sirottele pinnalle loppu persiljasilppu juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat