Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos
Näitä lihapullia voi syödä yhtä hyvin lämpiminä kuin kylminäkin. Annos riittää 25-30 pieneen lihapyörykkään. Tämä ohje on suunniteltu lämpimäksi ruoaksi munakoisomuhennoksen ja keitetyn riisin kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Viidelle
- 500 g lammasjauhelihaa
- 2 keitettyä perunaa
- ½ sipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 3/4 dl maitoa
- 1 muna
- 1 maustemitta muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Munakoiso-tomattimuhennos
- 1 munakoiso
- 3/4 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ sipuli
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ne pienemmiksi paloiksi. Laita lävikköön vuorotellen munakoisopaloja ja suolaa, anna valua noin tunti. Kuori sipuli ja silppua puolikas. Paloittele tomaatit ja säästä liemi. Kuullota sipulisilppua ja munakoisopaloja öljyssä, kaada päälle tomaatit sekä liemi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehuskella ilman kantta 5 minuuttia.
2. Raasta toinen sipulipuolikas sekä keitetyt perunat. Silppua persilja ja kuori loput valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihaan peruna, sipuli, puolet persiljasta, vatkattu muna ja maito. Mausta suolalla, valkopippurilla myllystä ja muskottiraasteella. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti.
3. Kastele kädet kylmällä vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä. Paista lihapullia pienissä erissä 3-4 minuuttia voissa paistinpannulla. Pidä lihapyörykät lämpiminä, kunnes kaikki on paistettu. Kuumenna munakoisomuhennos ja tarjoile lihapullien sekä keitetyn riisin kanssa. Sirottele pinnalle loppu persiljasilppu juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka