Okonomyaki eli japanilainen munakas
Nanna Rintala opastaa uuden tavan tehdä munakkaan sekä valmistaa herkkua kaalista.
Ainekset (4 annosta)
- 4 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
- 2 kevätsipulia pilkottuna
- 1/2 pieni kaali suikaloituna
- 1/2 kesäkurpitsa raastettuna
- 2-3 retiisiä ohuina viipaleina
- 300g pehmeää silken tofua kuutioituna (1cm x 1cm)
- öljyä paistamiseen
pinnalle
- srirachaa (tai ketsuppia)
- (japanilaista) majoneesia tai luonnonjugurttia
- 1 kevätsipuli
tarjoiluun
- soijakastiketta
Valmistusohje
Vatkaa jauhot ja munat sileäksi seokseksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita mukaan vihannekset ja lopuksi tofukuutiot.
Kuumenna öljy isolla pinnoitetulla paistinpannulla. Kaada pannulle okonomiyaki-seos ja paista keskilämmöllä 7 minuuttia. Käännä pannukakku paistinpannun kannen avulla ja paista toista puolta saman verran. Liu’uta kypsä pannukakku isolle lautaselle.
Raidoita okonomyakin pinta majoneesilla tai jogurtilla ja srirachalla. Ripottele päälle kevätsipuli. Tarjoa okonomyakin kanssa soijakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"