Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juurespyttipannu kantarellien ja munakokkelin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pyttipannu on arkiruokien helpointa kastia. Jos sinulle on jäänyt tähteeksi eiliseltä aterialta lihaa, voit käyttää sen oikein hyvin tämän ohjeen savupossun sijaan. Mieto munakokkeli soveltuu yhtä hyvin juureksien kuin sientenkin kanssa.

Neljälle

  • 400 g savustettua porsaanlapaa
  • 1 sipuli
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 6 kiinteää perunaa
  • 1 l tuoreita kantarelleja
  • suolaa ja valkopippuria

Munakokkeli

  • 8 munaa
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi savulapa. Kuori ja silppua sipuli. Kuori selleri, palsternakka ja perunat ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla, nosta pannulta ja siirrä sivuun. Paista juureskuutiot pehmeiksi voissa, noin 10 minuuttia. Pane lihakuutiot mukaan paistumaan viime minuuteiksi. Lisää sipulisilppu ja sekoita kunnolla. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Pidä lämpimänä.

2. Puhdista ja perkaa kantarellit. Pane ne "hikoilemaan" kohtalaiselle lämmölle paistinpannuun, kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä ja laita voi pannulle. Paista sienet kullankeltaisiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta kantarellit juurespyttipannun päälle.

3. Munakokkeli: Sulata voi kasarissa. Riko munat kasariin, lisää maito ja suola ja sekoita puuhaarukalla. Kuumenna munaseosta varovasti miedolla lämmöllä ja sekoittele pohjia myöten, kunnes munaseos alkaa hyytyä ja on pehmeän kermaista. Mausta maistellen ja muotoile kokkelista lämpimille lautasille "munat" ja tarjoile heti pyttipannun kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu