Itse tehty hernekeitto
Aina yhtä hyvää.
Kuudelle
- 6 dl keltaisia kuivattuja herneitä, liotettuina
- 1 1/3 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 keltasipuli
- noin 350 g riimisuolattua siankylkeä kuutioina
- 2 liemikuutiota
- 1 tl meiramia
- karkeaa sinappia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Laita herneet kulhoon, lisää vettä niin että herneet peittyvät, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Anna herneiden liota 6-12 tuntia. Kaada vesi pois.
2. Laita lihakuutiot ja herneet suureen kattilaan. Lisää muut ainekset paitsi meirami ja keitä hiljalleen kunnes herneet ovat pehmenneet, 1-1 ½ tuntia. Lisää meirami loppua kohti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku