Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Itse tehty hernekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aina yhtä hyvää.

Kuudelle

  • 6 dl keltaisia kuivattuja herneitä, liotettuina
  • 1 1/3 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 keltasipuli
  • noin 350 g riimisuolattua siankylkeä kuutioina
  • 2 liemikuutiota
  • 1 tl meiramia
  • karkeaa sinappia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Laita herneet kulhoon, lisää vettä niin että herneet peittyvät, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Anna herneiden liota 6-12 tuntia. Kaada vesi pois.

2. Laita lihakuutiot ja herneet suureen kattilaan. Lisää muut ainekset paitsi meirami ja keitä hiljalleen kunnes herneet ovat pehmenneet, 1-1 ½ tuntia. Lisää meirami loppua kohti.

Tuoreimmat aiheesta

Hernekeitto