Itse tehty hernekeitto

Aina yhtä hyvää.

Kuudelle

  • 6 dl keltaisia kuivattuja herneitä, liotettuina
  • 1 1/3 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 keltasipuli
  • noin 350 g riimisuolattua siankylkeä kuutioina
  • 2 liemikuutiota
  • 1 tl meiramia
  • karkeaa sinappia tarjoiluun

Valmistusohje

1. Laita herneet kulhoon, lisää vettä niin että herneet peittyvät, lisää 1 tl suolaa per litra vettä. Anna herneiden liota 6-12 tuntia. Kaada vesi pois.

2. Laita lihakuutiot ja herneet suureen kattilaan. Lisää muut ainekset paitsi meirami ja keitä hiljalleen kunnes herneet ovat pehmenneet, 1-1 ½ tuntia. Lisää meirami loppua kohti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!