Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papugulassi Tonavan tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruoan valmistaminen vaatii hieman suunnittelua, sillä papujen liottaminen ja keittäminen vievät aikansa. Kun esivalmisteluista on suoriuduttu, gulassi valmistuu vartissa.

4 annosta

  • 1 dl kuivattuja ruskeita papuja
  • 1 sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl punaviiniä
  • 1 dl kasvislientä
  • ½ tl mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Liota papuja yön yli vedessä. Kaada liuotusvesi pois ja huuhtele pavut. Keitä ripauksella suolaa maustetussa vedessä (1tl suolaa/vesilitra) 60-90 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmeitä.

2. Hienonna sipuli, herkkusienet, paprika ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetki voissa. Lisää tomaattipyree, pavut, viini ja kasvisliemi.

3. Keitä gulassia noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut