Papugulassi Tonavan tapaan

Tämän ruoan valmistaminen vaatii hieman suunnittelua, sillä papujen liottaminen ja keittäminen vievät aikansa. Kun esivalmisteluista on suoriuduttu, gulassi valmistuu vartissa.

4 annosta

  • 1 dl kuivattuja ruskeita papuja
  • 1 sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl punaviiniä
  • 1 dl kasvislientä
  • ½ tl mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Liota papuja yön yli vedessä. Kaada liuotusvesi pois ja huuhtele pavut. Keitä ripauksella suolaa maustetussa vedessä (1tl suolaa/vesilitra) 60-90 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmeitä.

2. Hienonna sipuli, herkkusienet, paprika ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetki voissa. Lisää tomaattipyree, pavut, viini ja kasvisliemi.

3. Keitä gulassia noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!