Juuresliemessä uunissa kypsytetty turska on täydellistä painontarkkailijan ruokaa.

Neljälle

  • 600 g turskafileitä
  • 1 iso sipuli lohkoina
  • 1 pieni purjo siivuina
  • 1 porkkana siivuina
  • 2 sellerinvartta paloina
  • 3 dl vettä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 laakerinlehti
  • sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kaikki vihannekset kattilaan, kaada vesi päälle ja lisää kaikki mausteet, paitsi sitruuna. Keitä vihannekset lähes kypsiksi. Nosta ne kattilasta ja keitä lientä kokoon puoleen.

2. Taita fileet pitkittäin kaksinkerroin ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Sirota vihannekset fileiden päälle ja kaada kokoonkeitetty liemi joukkoon. Peitä foliolla ja kypsytä kalat uunissa noin 15 minuuttia. Purista ruokaan sitruunamehua ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala