Uuniturska
Juuresliemessä uunissa kypsytetty turska on täydellistä painontarkkailijan ruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g turskafileitä
- 1 iso sipuli lohkoina
- 1 pieni purjo siivuina
- 1 porkkana siivuina
- 2 sellerinvartta paloina
- 3 dl vettä
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 1 laakerinlehti
- sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kaikki vihannekset kattilaan, kaada vesi päälle ja lisää kaikki mausteet, paitsi sitruuna. Keitä vihannekset lähes kypsiksi. Nosta ne kattilasta ja keitä lientä kokoon puoleen.
2. Taita fileet pitkittäin kaksinkerroin ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Sirota vihannekset fileiden päälle ja kaada kokoonkeitetty liemi joukkoon. Peitä foliolla ja kypsytä kalat uunissa noin 15 minuuttia. Purista ruokaan sitruunamehua ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku