Lämmittävä kanakeitto
Lämmittävä ja ravitseva keitto. Monen mielestä kanakeitto auttaa vilustumiseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri tai keittokana, noin 1,4 kg
- 12 dl vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 1 laakerinlehti
- 3 mausteneilikkaa
- 1 dl pitkäjyväistä riisiä
- puristettua sitruunamehua
- 4 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Laita lintu pataan, kaada päälle vesi ja murusta mukaan liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja lisää sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen kunnes lintu on kypsää, keittoaika on n. 1 tunti broilerille, hieman pidempi kanalle. Lisää riisi viimeiseksi puoleksi tunniksi.
2. Nosta lintu padasta, vedä pois nahka ja paloittele lihat. Laita lihat keittoon, mausta suolalla ja sitruunalla. Laita lautasille minttua, kauho päälle keittoa ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka