Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmittävä kanakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lämmittävä ja ravitseva keitto. Monen mielestä kanakeitto auttaa vilustumiseen.

Neljälle

  • 1 broileri tai keittokana, noin 1,4 kg
  • 12 dl vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä
  • puristettua sitruunamehua
  • 4 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Laita lintu pataan, kaada päälle vesi ja murusta mukaan liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja lisää sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen kunnes lintu on kypsää, keittoaika on n. 1 tunti broilerille, hieman pidempi kanalle. Lisää riisi viimeiseksi puoleksi tunniksi.

2. Nosta lintu padasta, vedä pois nahka ja paloittele lihat. Laita lihat keittoon, mausta suolalla ja sitruunalla. Laita lautasille minttua, kauho päälle keittoa ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto