Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Itsenäisyyspäivän sinivalkoiset cocktailpalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdään käteviä cocktailpaloja. Täytteen värit on valittu sini-valkoisiksi, voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla. Cocktailpalojen muoto voi olla pelkistetysti neliöitä eli leikkaa taikinalevy vain ruudukoksi. Voit myös ottaa taikinalevystä piparimuoteilla erimuotoisia paloja.

Ainekset

  • 30-40 kpl
  • 1 pkt Myllyn Paras Lehti-, Torttu- tai Voitaikinalevyjä (500 g)
  • munaa voiteluun
  • unikon, fenkolin tms. siemeniä koristeeksi

Valkoinen täyte (20 kpl)

  • 100 g feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 3-4 puristettua valkosipulinkynttä

Sininen täyte (20 kpl)

  • 100 g sinihomejuustomurua
  • 50 g ranskankermaa
  • 50 g mustia oliiveja
  • 50 g mustikoita
  • ½-1 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Leikkaa kohmeiset taikinalevyt terävällä veitsellä ruudukoksi (jokainen levy 2 x 4), tai ota tähden ja kuun muotoisella piparimuotilla sulaneesta taikinalevystä tähtiä ja kuita.

Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi unikon tai fenkolin siemeniä. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 minuuttia kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täytteen värit on valittu sinivalkoisiksi. Voit täyttää puolet paloista sinihomejuustolla ja puolet fetajuustolla. Sekoita molemmat täytteet omissa kipoissaan tahnaksi. Halkaise jäähtyneet kuviot terävällä veitsellä ja laita väliin 1-2 teelusikallista täytettä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat