Itsetehty tomaattisalsa
Tomaattisalsaa on hyvä pitää kotona. Sitä voi tarjoilla milloin tahansa nacholastujen kera päivällistä odotellessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 kypsää tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- ½ punasipuli
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl limemehua
- 1 dl tomaattimehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 kevätsipuli
Valmistusohje
1. Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna tuore korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli.
2. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja tomaattimehu kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa kevätsipuli viistosti renkaiksi. Sekoita kastike ja tomaattisilppu, ripottele päälle kevätsipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa