Itsetehty tomaattisalsa

Tomaattisalsaa on hyvä pitää kotona. Sitä voi tarjoilla milloin tahansa nacholastujen kera päivällistä odotellessa.

Neljälle

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • ½ punasipuli
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl limemehua
  • 1 dl tomaattimehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kevätsipuli

Valmistusohje

1. Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna tuore korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli.

2. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu, oliiviöljy ja tomaattimehu kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa kevätsipuli viistosti renkaiksi. Sekoita kastike ja tomaattisilppu, ripottele päälle kevätsipulia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.