Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Espanjalainen salsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kärsivällisyys ja tarkka pilkkominen palkitaan runsaasti maukkaalla ja kevyellä katalonialaisella kastikkeella, joka sopii täydellisesti sekä liha-, kana- että kalavartaiden seuraksi.

Neljälle-kuudelle

  • 3 punaista paprikaa
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • 5 luumutomaattia
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • ½ dl tomaattimehua
  • 3 rkl kaprista
  • ½ rkl sokeria
  • 1 ½ rkl lehtipersiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria
  • tabascoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja voitele uunipelti oliiviöljyllä. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita puolikkaat pellille kuori ylöspäin, penslaa vähän öljyllä ja paahda paprikoita uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, niin että kuoreen tulee kuplia ja mustia läikkiä. Ota pelti uunista ja siirrä paprikat muovipussiin ja jääkaappiin.

2. Kuori ja silppua sipuli, siirrä silppu kattilaan ja kaada päälle oliiviöljyä, niin että silppu peittyy. Kuumenna ja kuullota sipuli pehmeäksi miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.

3. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet, leikkaa sitten malto kuutioiksi.

4. Ota paprikat esiin ja vedä niistä kuori irti, leikkaa paprikat sitten pieniksi kuutioiksi. Siivilöi öljy paistetusta sipulisilpusta. (Huom! Säästä öljy ja käytä paistamiseen.) Sekoita tomaatti- ja paprikakuutiot sipulin, viinietikan, tomaattimehun, kapristen, sokerin ja persiljasilpun kanssa. Mausta salsa suolalla, pippurilla ja tabascotipalla.

Tuoreimmat aiheesta

Salsa