Tomaattisalsa
Tässä tomaattisalsassa on sekä kevätsipulia että korianteria. Se sopii hyvin kaikkien texmex-ruokien kera tai vaikkapa falafelin kanssa. Anna salsan maustua tunti ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g oikein kypsiä tomaatteja
- 6 kevätsipulia
- 2 piri piriä
- 1 limen raastettu kuori
- 1-2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria
- merisuolaa
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Hienonna. Puhdista ja hienonna kevätsipulit. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi chilit hienoksi.
2. Sekoita tomaatti, sipuli ja chili. Raasta limen kuori (vain ohut, vihreä kerros) ja lisää salsaan. Hienonna korianteri ja lisää seokseen. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"