Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä ja kuuma salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sekoita kylmiä ja kuumia vihanneksia salaattipedillä. Tarjoile kanan tai porsaanlihan kanssa.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 10 tuoretta herkkusientä
  • 1 oranssi paprika
  • 1 pieni kerä tammenlehväsalaattia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Murra kukkakaali kimpuiksi ja kuori parsojen varret, paloittele parsat pienemmiksi. Keitä kukkakaalit ja parsat lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta lävikössä.

2. Viipaloi herkkusienet, suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Laita salaatinlehdet suuren tarjoiluvadin pohjalle, asettele päälle paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä.

3. Laita lämpimät vihannekset päällimmäiseksi, tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti