Jäätelöä vadelmilla ja karhunvatukoilla
Jos sinulla on jäätelökone, voit valmistaa tämän herkullisen vaniljajäätelön helposti kotona. Tarvitset myös lämpömittarin. Jäätelön kanssa sopivat tuoreet marjat.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 vaniljatanko
- 5 dl kermaa
- 2 ½ dl maitoa
- 4 munankeltuaista
- 2 ¼ dl sokeria
Tarjoiluun
- tuoreita vadelmia
- tuoreita karhunvatukoita
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä kerma, maito ja vaniljatanko. Anna vetäytyä hetki. Nosta sitten vaniljatanko kattilasta ja raaputa siemenet takaisin kermamaitoon.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito ja kuumenna 82-asteiseksi. Anna jäähtyä, valmista sitten jäätelö jäätelökoneessa.
3. Asettele jäätelö annosmaljoihin, koristele tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku