Jäätelöä vadelmilla ja karhunvatukoilla

Jos sinulla on jäätelökone, voit valmistaa tämän herkullisen vaniljajäätelön helposti kotona. Tarvitset myös lämpömittarin. Jäätelön kanssa sopivat tuoreet marjat.

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • 5 dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 4 munankeltuaista
  • 2 ¼ dl sokeria

Tarjoiluun

  • tuoreita vadelmia
  • tuoreita karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä kerma, maito ja vaniljatanko. Anna vetäytyä hetki. Nosta sitten vaniljatanko kattilasta ja raaputa siemenet takaisin kermamaitoon.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito ja kuumenna 82-asteiseksi. Anna jäähtyä, valmista sitten jäätelö jäätelökoneessa.

3. Asettele jäätelö annosmaljoihin, koristele tuoreilla marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!