Mantelikori jäätelöllä ja marjoilla
Mantelikorit ovat aika helppoja valmistaa, mutta vieraat ovat silti usein vaikuttuneita. Nämä voit valmistaa etukäteen ja vain täyttää jäätelöllä viime tipassa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kuohukermaa
- 1 rkl siirappia
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
- marjoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sokeri, voi, mantelit, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kuumentua kiehuvaksi samalla sekoittaen. Levitä taikinaa leivinpaperille ympyröiksi ja paista uunissa kullanruskeiksi.
2. Kun levyt ovat hieman jäähtyneet, irrota ne leivinpaperilta ja taivuta ne ylösalaisin käännettyjen lasien päälle niin että ne muotoutuvat koreiksi. Anna jäähtyä täysin.
3. Täytä korit jäätelöllä ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku