Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelikori jäätelöllä ja marjoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mantelikorit ovat aika helppoja valmistaa, mutta vieraat ovat silti usein vaikuttuneita. Nämä voit valmistaa etukäteen ja vain täyttää jäätelöllä viime tipassa.

Neljälle

  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 rkl siirappia

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä
  • marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sokeri, voi, mantelit, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kuumentua kiehuvaksi samalla sekoittaen. Levitä taikinaa leivinpaperille ympyröiksi ja paista uunissa kullanruskeiksi.

2. Kun levyt ovat hieman jäähtyneet, irrota ne leivinpaperilta ja taivuta ne ylösalaisin käännettyjen lasien päälle niin että ne muotoutuvat koreiksi. Anna jäähtyä täysin.

3. Täytä korit jäätelöllä ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka