Jäätelön ihanat lisäkkeet
Vaniljajäätelö kaipaa joskus vähän uudistusta. Tässä muutama ehdotus mansikkahillon tai suklaakastikkeen tilalle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Suklaalisä
- 30 g suklaata
- 1/2 dl kermaa
Kolalisä
- 8 kpl kermakola-makeista
- 1/2 dl kermaa
Pähkinälisä
- 1/2 pähkinöitä
- 1/2 dl rusinoita
- 5 kuivattua aprikoosia
Marjalisä
- 1 dl marjoja
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Suklaa- ja kolalisä: Sulata pala suklaata tai kourallinen kolakarkkeja kuumassa maidossa tai kermassa. Sekoita, kunnes sulaneet.
3. Pähkinälisä: paahda pähkinöitä pari minuuttia uunissa. Rouhi ne karkeasti ja sekoita rusinoiden sekä suikaloitujen aprikoosien kanssa.
3. Marjalisä: marjat, kuten vadelmat, mustikat, mansikat maistuvat upeilta, kun ne kuumentaa vesitilkan ja sokerin kanssa kattilassa. Kaada kuumat marjat kylmän jäätelön päälle. Herkuttele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa