Valkosuklaakiisseli

Kokeile valkosuklaakiisseliä herkullisen marjasoseen kanssa. Reseptillä valmistat neljä jälkiruoka-annosta.

Ainekset

  • 6 dl maitoa
  • 3/4 dl maissijauhoa (maizena)
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g valkosuklaata

Marjasose

  • 150 g marjoja (vadelmaa, mansikkaa, mustikkaa)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Sekoita kattilassa kylmä maito, maissijauhot sekä sokerit keskenään ja kuumenna niin, että seos alkaa kiehua hiljalleen.

Keitä miedolla lämmöllä 5 min ajan, nosta kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada annosmaljoihin.

Jäähdytä kylmässä, jotta kiisseli hyytyy ja kaada pinnalle marjasose.

Survo marjat, sokeri sekä vesi keskenään ja kaada hyytyneen kiisselin päälle.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 250 kcal

Proteiinia 6g (10 E%)

Hiilihydraatteja 40g (64 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 7g (25 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 4g (57% kokonaisrasvasta)

Suolaa

Jos suklaakiisseli-annosta pienentää 50g (n. 1/4) laskee annoksen energiamäärä lähes 100 kcal.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.