Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marjajäätelöä, hedelmiä ja mantelimuroja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hedelmäsalaatti kotona tehdyn jogurttipehmojäätelön kanssa on juhlava, mutta vähäsokerinen jälkiruoka tai miksei vaikka välipala, kun lisänä on vielä terveellistä muroa.

4 hengelle

  • 2 omenaa
  • 1 päärynä
  • 2 verigreippiä
  • 2 kiiviä

Manteli-kauramuro

  • 25 g mantelilastuja
  • 1/2 dl kauraryynejä

Jäätelö

  • 200 g pakastevadelmia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl luonnonjogurttia

Valmistusohje

1. Manteli-kauramuro: Paahda mantelilastuja ja kauraryynejä kuivassa paistinpannussa. Varo polttamasta niitä liian kuumalla pannulla.

2 Huuhtele hedelmät ja kuori ne. Poista greipeistä tarkoin kuoren valkoinen osa, joka on erittäin kitkerä. Leikkaa vielä greipin viipaleet kalvottomiksi ja paloittele kaikki hedelmät.

3. Jäätelö: Tarvitset sauvasekoittimen, monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Laita jäiset marjat ja sokeri sekä muna ja jogurtti mikseriin ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi pehmojäätelöksi. Tarjoile hedelmäsalaatin ja manteli-kauramuron kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kotijäätelö