Marjajäätelöä, hedelmiä ja mantelimuroja
Hedelmäsalaatti kotona tehdyn jogurttipehmojäätelön kanssa on juhlava, mutta vähäsokerinen jälkiruoka tai miksei vaikka välipala, kun lisänä on vielä terveellistä muroa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 omenaa
- 1 päärynä
- 2 verigreippiä
- 2 kiiviä
Manteli-kauramuro
- 25 g mantelilastuja
- 1/2 dl kauraryynejä
Jäätelö
- 200 g pakastevadelmia
- 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl luonnonjogurttia
Valmistusohje
1. Manteli-kauramuro: Paahda mantelilastuja ja kauraryynejä kuivassa paistinpannussa. Varo polttamasta niitä liian kuumalla pannulla.
2 Huuhtele hedelmät ja kuori ne. Poista greipeistä tarkoin kuoren valkoinen osa, joka on erittäin kitkerä. Leikkaa vielä greipin viipaleet kalvottomiksi ja paloittele kaikki hedelmät.
3. Jäätelö: Tarvitset sauvasekoittimen, monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Laita jäiset marjat ja sokeri sekä muna ja jogurtti mikseriin ja vatkaa nopeasti kuohkeaksi pehmojäätelöksi. Tarjoile hedelmäsalaatin ja manteli-kauramuron kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa