Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäisnyytti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on saanut inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä. Jos haluat yksinkertaistaa, voit kääriä kevätrullia sen sijaan, että nypit taikinan nyyteiksi.

Neljälle

  • 500 g kuorellisia katkarapuja
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä
  • 2 tl vietnamilaista kalakastiketta
  • 2 limeä
  • 1 kourallinen maapähkinöitä
  • 8 pyöreää riisipaperia

Nuoc Cham -dippikastike

  • 50 g raakasokeria
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä chiliä
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 lime
  • ½ dl vietnamilaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salotit, valkosipuli ja chili ja laita ne kulhoon. Purista mukaan limemehu ja lisää kalakastike. Kuori katkaravut lisää kulhoon, sekoita, peitä ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 45 minuutiksi. Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua. Anna jäähtyä ja rouhi ne sitten karkeasti morttelissa.

2. Dippikastike: Laita sokeri kulhoon, kaada päälle kuumaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kuori ja hienonna valkosipuli, suikaloi tai hienonna chili ja lisää ne sokeriliemeen. Lisää riisiviinietikka, puristettu limemehu ja kalakastike. Sekoita.

3. Kasta riisipaperi kerrallaan kuumaan veteen n. 15 sekunniksi kunnes ne ovat pehmenneet. Laita paperin keskelle täytettä, ripottele päälle hieman paahdettuja maapähkinöitä. Kääri paperit pieniksi kukkasiksi. Tarjoile dippikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet