Riisin keittäminen pitää vain aloittaa ennen vokissa paistamista, muuten vokkiruokasi ehtii jäähtyä ennen riisin kypsymistä. Käytän tässä reseptissä tandoori-currytahnaa, mutta mikä tahansa currytahna sopii yhtä hyvin.
Esivalmistelut
Kiehauta suolalla maustettu vesi kasarissa ja keitä riisi pakkausohjeen mukaan. Leikkaa lohi 2,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Murskaa pähkinät morttelissa tai pane ne muovipussiin ja murskaa kaulimella. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa palko ohuiksi viipaleiksi. Nypi korianterista lehdet, silppua varret ja pane lehdet sivuun
Paistaminen
Laita vokki kuumalle lämmölle ja kaada pannulle 2 lorausta maapähkinäöljyä. Pane vokkiin valkosipuli, inkivääri, suurin osa chilistä ja korianterin varret. Paista 30 sekuntia, lisää sitten currytahna ja paista toiset 30 sekuntia. Lisää lohikuutiot, paista minuutin ajan ja lisää sitten sokeriherneen palot sekä kookosmaito. Kypsennä vielä minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa ja pippuria.
Tarjoilu
Valuta kypsä riisi ja jaa se tarjoilukulhoihin. Annostele lohi riisin päälle ja ripottele ruoan pinnalle pavunidut ja murskatut pähkinät. Puolita lime ja purista mehu lohivokin päälle. Ripottele pinnalle loput chilistä sekä korianterinlehdet.
Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi)