Jättikatkaravut kreikkalaisittain

Kreikassa tämä ruokalaji valmistetaan perinteisesti jättikatkaravuista tai scampeista. Helppo, mutta ylellinen herkku valmistuu nopeasti. Jos haluat ruokaisamman aterian, tarjoa lisäksi valkoista leipää tai riisiä.

4 annosta

  • 400-500 g pakastettuja scampeja tai jättikatkarapuja
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pieni persiljanippu
  • 1 tl oreganoa
  • 100 g fetajuustoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa säilötyt tomaatit kohtalaisen suuriksi kuutioiksi. Säästä liemi. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa fetajuusto pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin verran. Sekoita sipulin joukkoon tomaattikuutiot liemineen, viini, oregano, puolet persiljasta ja ½ tl suolaa. Rouhi maustemyllyllä joukkoon muutama kierros pippuria ja sekoita.

2. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 4-5 minuuttia. Lisää joukkoon scampit ja jättikatkaravut, alenna hieman lämpöä ja jatka keittämistä ilman kantta 6-7 minuuttia.

3. Sekoita joukkoon fetajuusto. Kun juusto alkaa pehmetä, ota kattila liemeltä. Ripottele päälle loput persiljasta ja tuo tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.