Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevät on parsan kulta-aikaa ja tänään MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevi loihtii parsan rinnalle herkullisen katkarapu-rucolasalaatin. Maukasta ja kevyttä vaikkapa alkupalaksi viikonlopun päivälliselle.

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 2 dl kuorittuja katkarapuja (mielellään käsin kuorittuja)
  • 1 ps rucolaa
  • n. 100 g parmesaanijuustoa
  • 3 limen mehu
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kuori parsat ja leikkaa parsan tyvestä 1-1,5 cm puumaista vartta pois. Ryöppää suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Veistä kuorimaveitsellä puolet parmesaanista lastuiksi ja raasta toinen puoli.

Sekoita vispilällä kulhossa raastettu parmesaani, valkosipuli, limen mehu ja rypsiöljy.

Sekoita kastike katkarapujen, rucolan ja parmesaanilastujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike