Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia
Kevät on parsan kulta-aikaa ja tänään MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevi loihtii parsan rinnalle herkullisen katkarapu-rucolasalaatin. Maukasta ja kevyttä vaikkapa alkupalaksi viikonlopun päivälliselle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 1 nippu vihreää tankoparsaa
- 2 dl kuorittuja katkarapuja (mielellään käsin kuorittuja)
- 1 ps rucolaa
- n. 100 g parmesaanijuustoa
- 3 limen mehu
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 0,5 dl rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuori parsat ja leikkaa parsan tyvestä 1-1,5 cm puumaista vartta pois. Ryöppää suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.
Veistä kuorimaveitsellä puolet parmesaanista lastuiksi ja raasta toinen puoli.
Sekoita vispilällä kulhossa raastettu parmesaani, valkosipuli, limen mehu ja rypsiöljy.
Sekoita kastike katkarapujen, rucolan ja parmesaanilastujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku