Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

Kevät on parsan kulta-aikaa ja tänään MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevi loihtii parsan rinnalle herkullisen katkarapu-rucolasalaatin. Maukasta ja kevyttä vaikkapa alkupalaksi viikonlopun päivälliselle.

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 2 dl kuorittuja katkarapuja (mielellään käsin kuorittuja)
  • 1 ps rucolaa
  • n. 100 g parmesaanijuustoa
  • 3 limen mehu
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kuori parsat ja leikkaa parsan tyvestä 1-1,5 cm puumaista vartta pois. Ryöppää suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Veistä kuorimaveitsellä puolet parmesaanista lastuiksi ja raasta toinen puoli.

Sekoita vispilällä kulhossa raastettu parmesaani, valkosipuli, limen mehu ja rypsiöljy.

Sekoita kastike katkarapujen, rucolan ja parmesaanilastujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.