Scampisalaatti

Scampeista valmistat raikkaan ja maistuvan salaatin. Scampien asemasta voit käyttää ravunpyrstöjä tai jättikatkarapuja. Salaattiin sopivat myös kampasimpukat tai tuoreet katkaravut. Tarjoa lisänä tuoretta maalaisleipää.

6 annosta

  • 24 isoa scampia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl voita (kukkurallinen)
  • lehtisalaattia

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää oliiviöljy. Huuhtele salaatti ja irrota lehdet varovasti.

Valitse suuria, ehjiä lehtiä. Valuta lehdet lävikössä ja pane kulhoon. Kaada sekaan kastike ja sekoita kevyesti. Annostele lautasille.

2. Kuullota scampeja 2-3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kumoa hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

3. Asettele lämpimät scampit salaattipedille ja tarjoa heti. Vinkki: Jos käytät katkarapuja tai ravunpyrstöjä, paista ne nopeasti kuumalla pannulla. Mausta suolan sijasta hienonnetulla tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.