Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Scampisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Scampeista valmistat raikkaan ja maistuvan salaatin. Scampien asemasta voit käyttää ravunpyrstöjä tai jättikatkarapuja. Salaattiin sopivat myös kampasimpukat tai tuoreet katkaravut. Tarjoa lisänä tuoretta maalaisleipää.

6 annosta

  • 24 isoa scampia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl voita (kukkurallinen)
  • lehtisalaattia

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää oliiviöljy. Huuhtele salaatti ja irrota lehdet varovasti.

Valitse suuria, ehjiä lehtiä. Valuta lehdet lävikössä ja pane kulhoon. Kaada sekaan kastike ja sekoita kevyesti. Annostele lautasille.

2. Kuullota scampeja 2-3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kumoa hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

3. Asettele lämpimät scampit salaattipedille ja tarjoa heti. Vinkki: Jos käytät katkarapuja tai ravunpyrstöjä, paista ne nopeasti kuumalla pannulla. Mausta suolan sijasta hienonnetulla tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti