Jauheliha-broilerimureke

Murekkeessa voi yhdistää jauhelihaa ja broileria, kuten tässä Nigeriasta peräisin olevassa ohjeessa. Tarjoa mureke lämpimänä kastikkeen kera tai kylmänä pateena. Lisukkeena maistuu keitetty riisi.

4 annosta

  • 2 broilerinfileetä, 250 g
  • 250 g naudanlihaa tai jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl korppujauhoja + 1 dl vettä
  • 1½ dl suolaa
  • 1 tl inkivääriä
  • vajaa 1/4 tl cayennenpippuria
  • 2 munaa
  • 2 dl lihalientä
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl Maizenaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri ja naudanliha ja jauha hienoksi lihamyllyssä tai sekoita jauhelihaksi yleiskoneessa. Kuori ja hienonna sipuli. Anna korppujauhojen turvota vedessä 10 minuuttia. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, korppujauhot, suola, inkivääri, cayennenpippuri ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ruokaöljyllä ja muotoile jauhelihataikina vuoassa murekkeeksi. Kypsennä mureketta uunin alatasolla 50-60 minuuttia.

3. Kiehauta kattilassa lihaliemi, tomaattimehu ja tomaattipyree. Vatkaa joukkoon kylmään vesitilkkaan liuotettu Maizena. Kiehauta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa mureke viipaleiksi ja tarjoa tomaattikastikkeen ja keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.