Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike
Julkaistu
Lihamureke on helppo ja klassinen arkiruoka. Keittiömestari Kari Aihinen kutsuu ruokalajia leikkisästi nimellä Markku. Aihisen versiossa kermakastike saa muhia uunissa lihamurekkeen kanssa.
Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- rypsiöljyä paistamiseen
- 500 g naudan paistijauhelihaa
- 1 muna
- 2 rkl dijoninsinappia
- 8 tippaa tabasco-kastiketta
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Laivankastike
- kuohukermaa
- lihaliemijauhetta
Valmistusohje
Lihamureke valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen + 15 min vetäytyminen
- Sekoita kerma ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota hetken aikaa. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti pannulla öljyssä. Anna jäähtyä.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Yhdistä kaikki loput raaka-aineet keskenään kulhossa ja vaivaa massa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Muotoile lihamureke uunipellille tai vuokaan. LKaada laivankastikkeen kerma ja lihaliemijauhe samaan vuokaan murekkeen kanssa. Paista mureketta 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kun mureke on kypsää, anna sen vetäytyä lämpimässä noin 15-20 minuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku