Skottilaiset munat

Skottimunat voi mainiosti ottaa mukaan retkelle, mutta ovat hauskoja myös noutopöydässä.

Neljälle

  • 4 munaa
  • 200 g herkkusieniä sivuina

Mureke

  • 300 g sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl vettä
  • 2 tl currya

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä munat koviksi ja kuori ne. Kuullota sieniviipaleita voissa. suolaa ja pippuroi ja siirrä sivuun.

2. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri, muna, sipulisilppu ja tomaattipyree. Anna korppujauhon turvota vedessä 5 minuuttia ja sekoita se murekeseokseen, samoin curry. Jaa mureketaikina neljään osaan ja muotoile kustakin ohut pihvi. Laita muna jokaiselle pihville ja kääri mureketaikina munan ympärille, muotoile palloksi kostutetuin käsin.

3. Pane murekepullat voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes mureke on kypsää. Valele silloin tällöin rasvalla joka muodostuu vuokaan. Lämmitä sienet nopeasti ja tarjoile murekemunien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!