Kasvispaella
Paella on Espanjasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on levinnyt moneen maahan. Perinteisesti se valmistetaan avotulella pyöreässä, matalassa rautapannussa, jossa on kaksi kahvaa (paellassa).
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl riisiä
- 8-10 dl kasvislientä
- ½ g sahramia
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa
- 2 porkkanaa
- 1 dl herneitä
- 1 dl kikherneitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä
Tarjoiluun
- mielellään tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista öljyssä yhdessä riisin kanssa. Käytä paistinpannua tai matalaa, isoa pannua. Lisää puolet liemestä sekä sahrami. Anna riisin kiehua miedolla lämmöllä, lisää lientä vähitellen.
2. Suikaloi paprikat ja porkkanat. Paista öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kun riisi on valmista, kääntele varoen vihannekset paellaan. Mausta ja kuumenna kaikki hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile mielellään tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa