Paella on Espanjasta kotoisin oleva ruokalaji, joka on levinnyt moneen maahan. Perinteisesti se valmistetaan avotulella pyöreässä, matalassa rautapannussa, jossa on kaksi kahvaa (paellassa).

Neljälle

  • 4 dl riisiä
  • 8-10 dl kasvislientä
  • ½ g sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl herneitä
  • 1 dl kikherneitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • mielellään tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista öljyssä yhdessä riisin kanssa. Käytä paistinpannua tai matalaa, isoa pannua. Lisää puolet liemestä sekä sahrami. Anna riisin kiehua miedolla lämmöllä, lisää lientä vähitellen.

2. Suikaloi paprikat ja porkkanat. Paista öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kun riisi on valmista, kääntele varoen vihannekset paellaan. Mausta ja kuumenna kaikki hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile mielellään tomaattikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Paella