Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kunnallispoliittinen kokkaus päättyy tältä viikolta Perussuomalaisten Timo Soinin ja Akseli Herlevin voimin. Herrat kokkaavat Timo Soinin lempiruokaa eli jauhelihakeittoa, johon Akseli on lisännyt tuttuun tyyliinsä hieman mielenkiintoisia makuja muun muassa Lapista.

Ainekset 4:lle

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 3 juuripersiljaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4 muhkeaa kiinteää perunaa pestynä, kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 l lihalientä
  • puolikas nippu tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
  • 1 dl kylmäsavuporoa hienonnettuna
  • 1 dl ranskankermaa vatkattuna
  • muutama maustepippuri
  • pari laakerinlehteä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ruskista isossa kattilassa jauheliha. Lisää joukkoon paloitellut vihannekset ja mausteet. Lisää lihaliemi ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät ja keitä keskilämmöllä 15-25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoilun aikaan hienonna keiton päälle tuoretta lipstikkaa. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon kylmäsavuporoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita tarjolle keiton

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto