Jauhelihakeitto kylmäsavuporolla
Kunnallispoliittinen kokkaus päättyy tältä viikolta Perussuomalaisten Timo Soinin ja Akseli Herlevin voimin. Herrat kokkaavat Timo Soinin lempiruokaa eli jauhelihakeittoa, johon Akseli on lisännyt tuttuun tyyliinsä hieman mielenkiintoisia makuja muun muassa Lapista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset 4:lle
- 400 g jauhelihaa
- 1 keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
- 3 juuripersiljaa kuorittuna ja paloiteltuna
- 4 muhkeaa kiinteää perunaa pestynä, kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 l lihalientä
- puolikas nippu tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
- 1 dl kylmäsavuporoa hienonnettuna
- 1 dl ranskankermaa vatkattuna
- muutama maustepippuri
- pari laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Ruskista isossa kattilassa jauheliha. Lisää joukkoon paloitellut vihannekset ja mausteet. Lisää lihaliemi ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät ja keitä keskilämmöllä 15-25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoilun aikaan hienonna keiton päälle tuoretta lipstikkaa. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon kylmäsavuporoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita tarjolle keiton
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka