Kaalikeitto 2.0
- Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja fenkolin- ja kuminansiemenillä.
- Lisää lihaliemi, veteen sekoitettu miso ja laakerinlehdet, kiehauta. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet. Anna kiehua kannen alla puolisen tuntia.
- Valmista keiton poristessa rapea chiliöljy (ohje alla)
- Viimeistele lautasannos chiliöljyllä, kevätsipulilla ja halutessasi seesaminsiemenillä.
Vinkki: Tee iso kattilallinen ja lusikoi seuraavina päivinä joukkoon hapankaalia tai kimchiä. Saat kivaa vaihtelua.
Rapea chiliöljy
- Lisää kattilaan öljy, salotit, valkosipulit, kanelitanko ja laakerinlehti. Anna porista keskilämmöllä kunnes salotit ja valkosipulit muuttuvat kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi.
- Lisää kuuman kestävään kulhoon sillä aikaa kaikki loput mausteet, paitsi soija.
- Nosta reikäkauhalla tai lastalla valmiit salotit, valkosipulit ja mausteet pois kattilasta. Varmista että öljy on edelleen kuumaa.
- Kaada kuuma öljy kulhoon mausteiden päälle samalla rivakasti sekoittaen. Lisää salotit ja valkosipulit sekaan. Anna jäähtyä.
- Sekoita jäähtyneen öljyn joukkoon soija. Siirrä kannelliseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.