Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruusukaali-jauhelihapaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen kaalipaistos valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Kookos- tai soijakermaa käyttämällä ruusukaali-jauhelihapaistos on myös laktoositon tarjottava.

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 l ruusukaalia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 tl timjamia
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 2 dl kookoskermaa tai soijakermaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 0,5dl juustoraastetta
  • 0,5 dl auringonkukan siemeniä

Valmistusohje

Ruskista öljyssä jauheliha. Lisää ruusukaalit ja sipuli, mausteet, tomaattimurska sekä kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Pane voideltuun uunivuokaan.

Ripottele pinnalle juustoraaste ja auringonkukansiemenet. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kaalit ovat kypsiä.

Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapaistos