Ruusukaali-jauhelihapaistos

Herkullinen kaalipaistos valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Kookos- tai soijakermaa käyttämällä ruusukaali-jauhelihapaistos on myös laktoositon tarjottava.

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 l ruusukaalia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 tl timjamia
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • 2 dl kookoskermaa tai soijakermaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 0,5dl juustoraastetta
  • 0,5 dl auringonkukan siemeniä

Valmistusohje

Ruskista öljyssä jauheliha. Lisää ruusukaalit ja sipuli, mausteet, tomaattimurska sekä kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Pane voideltuun uunivuokaan.

Ripottele pinnalle juustoraaste ja auringonkukansiemenet. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kaalit ovat kypsiä.

Nauti raikkaan vihreän salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!