Jauheliha-perunapaistos
Maistuva kaikki yhdessä -ruoka. Jos haluat valmistella sitä ennakkoon, voit tehdä sen paistamista vaille valmiiksi jääkaappiin. Voit vaihdella reseptiä esim. lampaanjauhelihalla ja rosmariinilla.
Neljälle-viidelle
- 12 perunaa
- 1 iso purjo suikaleina
- 600 g jauhelihaa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ lihaliemikuutio
- 1 maustemitta nelimaustetta
- 3 dl kermaa
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- korppujauhoa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja raasta perunat karkeasti. Pane raaste kylmään veteen 5 minuutiksi ja valuta se sitten hyvin siivilässä.
2. Suikaloi purjo ja kuullota se voissa pannulla. Kuullota sen jälkeen myös perunaraaste voissa pannulla pienissä erissä ja suolaa.
3. Levitä kerros perunaa kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle. Sekoita jauhelihaan suola, mustapippuri, murennettu liemikuutio ja nelimauste. Levitä vuokaan vuorotellen perunaa, jauhelihaseosta ja purjoa,niin että perunakerros tulee päällimmäiseksi. Sekoita kerma ja sinappi ja kaada vuokaan ainesten päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa