Jauheliharulla

Kaunis ja maukas rulla, joka maistuu mainiolta sekasalaatin kera.

Viidelle-kahdeksalle

  • 50 g margariinia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha ja margariini, laita pataan ja lisää muut täytteen ainekset. Keitä lihakastiketta vähintään 30 minuuttia.

2. Sulata margariini kattilassa, lisää jauhot ja sekoita, lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kastike sakenee. Ota liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan kastikkeeseen, sitten leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kääntele seokseen. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Levitä leivinpaperia pellille ja penslaa öljyllä. Levitä massa paperille, paista uunissa 20-25 minuuttia. Peitä foliolla jos pinta ruskistuu liikaa. Kumoa levy uudelle leivinpaperille, vedä varovaisesti pois paistopaperi.

5. Levitä jauhelihaseos levylle ja kääri rullalle. Laita rulla pellille saumakohta alaspäin. Ripottele päälle juustoa, gratinoi 250-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!